Eurogamer.se

Indieutvecklare vill köpa rättigheterna till Homeworld

De ligger fortfarande kvar hos THQ

När THQ:s tillgångar auktionerades ut under gårdagen var det en del saker som inte blev sålda. Rättigheterna till spelserien Homeworld finns bland dem, och nu försöker indieutvecklaren teamPixel, LLC köpa loss dem.

1

Enligt teamPixel har THQ:s advokater sagt att rättigheterna till företagets inaktiva franchises kommer att säljas vid en framtida auktion. Som en förberedelse för den har studion lanserat en crowdfundingkampanj på IndieGoGo för att skramla ihop pengar till den förmodade försäljningen.

Deras första mål är att ta över rättigheterna och släppa serien - Homworld, Homeworld 2 och Homeworld Cataclysm - på Steam och Good old Games. Lyckas insamlingen bra är det tänkt att de även ska porta den till Android- och iOS-enheter och i horisonten hägrar Homeworld 3.

Problemet? teamPixel är ingen spelutvecklare utan jobbar sen åtta år tillbaka med bland annat webbdesign och mobilapplikationer. Frågan är om de rent praktiskt klarar av sina åtaganden.

Ifall du vill läsa mer om kampanjen för att rädda Homeworld kan du gå till insamlingen här. I skrivande stund har 770 dollar samlats in.

Kommentarer

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!