Eurogamer.se

Ny spelfestival till Malmö

piXL fokuserar på E-Sport, retro och socialt spelande

Lagom till påskhelgen i år är det dags för en ny svensk spelmässa att etablera sig på marknaden. I Stockholm finns GAMEX, i Göteborg finns Retrospelsmässan och GothCon men Sveriges tredje största stad Malmö har länge saknat ett eget stort event. Detta blir det alltså ändring på, då piXL drar igång den 28 mars och pågår fram till den 31 mars.

Arrangemanget är ett samarbete mellan Malmö Stad och Artexis som ligger bakom Malmömässan, samt med stöd från TV- och datorspelsföreningar i hela Skåne.

piXL 2013 kommer att fokusera på tre områden inom spelandet, nämligen E-Sport, Retro och socialt spelande. Ett flertal turneringar i olika spel kommer att anordnas och 1500 LAN-platser finns tillgängliga.

Spelföreningen Terebi Ge-mu kommer även tillsammans med projektet WASD - Malmös TV- och datorspelsmuseum att presentera en utställning för retrospel där utvalda spel och konsoler från 1970-talet och framåt kommer att finnas tillgängliga.

För den som vill veta mer är det bara att besöka pixl.nu.

Kommentarer

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!