Eurogamer.se

Crytek anställer 36 personer från Vigil Games

Öppnar sin första studio i USA

Crytek har öppnat sin första studio i USA. Den nya studion ligger i Austin, Texas och har dessutom blivit det nya hemmet för 36 utvecklare från Vigil Games, studion bakom Darksiders-spelen.

Under förra veckans THQ-auktion var Vigil Games och Darksiders två av de tillgångar som inte såldes och det har tidigare ryktats om att Platinum Games varit intresserade av att köpa rättigheterna till Darksiders.

Men nu har alltså 36 före detta Vigil-anställda blivit en del av Crytek istället och en av grundarna bakom Vigil, David Adams, kommer att leda den nya studion.

Det är dock i dagsläget oklart vad som hänt med Darksiders-licensen. Vi vet inte heller om de anställda från Vigil kommer att fortsätta på sitt hemliga projekt med kodnamn "Crawler" eller om de börjar jobba på något nytt. I vilket fall som helst är i alla fall jag glad över att duktiga utvecklare har hittat ett nytt hem.

Kommentarer

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!