Eurogamer.se

Kina kan avskaffa förbud på spelkonsoler

Det hela undersöks, enligt anonym källa

Det verkar som att Kinas tolvåriga förbud på försäljning, tillverkning och import av spelkonsoler kan vara på väg att avskaffas. En anonym källa inom den kinesiska regeringen säger till China Daily att förbudet är under granskning och för att det skall lyftas måste de sju ministerier som upprättade det vara överens.

Om detta skulle inträffa kan alltså den kinesiska marknaden öppnas upp för spelkonsoler igen. Förbudet infördes år 2001 då det ansågs att spelkonsoler kunde vara skadliga för barn.

Som en följd av detta rykte fick både Nintendo och Sony en höjning av sina aktier, förmodligen på grund av företagens geografiska närhet till den potentiella kinesiska marknaden. Huruvida förbudet avskaffas eller inte återstår att se.

Kommentarer

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!