Eurogamer.se

Dice arbetar på Frostbite till Mac

Frostigt för snöleoparder och bergslejon

I en jobbannons på sin egen hemsida skriver svenska stjärnutvecklarna DICE att man jobbar på att konvertera sin prisade grafikmotor Frostbite till Apples operativsystem OS X.

Målet sägs enligt annonsen vara att leverera en spelmotor som är lika bra på Mac som på Windows och hemkonsolerna, något som skulle kunna innebära att framtida spel från DICE kommer släppas även på denna plattform. Måhända är detta något av en trend då vi ju så sent som igår fick veta att kommande Sim City också utvecklas specifikt för OS X.

Även om det inte framgår specifikt så verkar det rimligt att anta att det rör sig om Frostbite 2-motorn vilket även skulle kunna öppna för andra spel än DICE:s egna. Motorn används och skall användas av ett antal av Electronic Arts spel, vilka alltså också skulle kunna komma till Apples datorer. Bland de kommande titlarna märks bland annat nya spel i Dragon Age-, Mass Effect- och Need for Speed-serierna.

Känner du dig sugen på att söka finns information och efterfrågade kvalifikationer här.

Kommentarer (2)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!