Eurogamer.se

Nintendo sänker förväntingarna på Wii U:s försäljning

Konsolen sålde sämre än väntat under julen

Nintendo har reviderat siffrorna för förväntad försäljning av Wii U-konsoler. Efter att konsolen sålt sämre än väntat under julen justerar företaget nu prognosen och den ursprungliga siffran på 5,5 miljoner sålda enheter under det finansiella året har ändrats till 4 miljoner.

Den tidigare siffran på 24 miljoner sålda spel till konsolen under samma tidsperiod har också sänkts och ligger nu på 16 miljoner. Företaget har även justerat de förväntade siffrorna för Wii, DS och 3DS. Samtliga siffror har sänkts.

Nintendo räknar dock fortfarande med att gå med vinst vid det finansiella årets slut. Detta kommer dock bero på förändringar i valutakursen för japanska Yen, som förändrats till företagets fördel.

Sedan lanseringen i november har det sålts 3,06 miljoner Wii U-enheter och 11,69 miljoner spel. 1,32 miljoner konsoler såldes i Nordamerika, 900 000 i Europa och 830 000 i Japan. De bäst säljande spelen har föga förvånande varit Nintendo Land (5/10) som sålt 2,33 miljoner exemplar, och New Super Mario Bros. U (9/10) som klockar in på 2,01 miljoner.

Kommentarer

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!