Eurogamer.se

Släppdatumet för Grand Theft Auto 5 har avslöjats

UPPDATERING: Rockstar ber om ursäkt för förseningen

Rockstar har precis meddelat att hett efterlängtade Grand Theft Auto 5 kommer att släppas världen över den 17 september. Datumet får ses som något överraskande då man tidigare sagt att spelet skulle släppas under våren, och de flesta spekulerat i ett släpp kring maj månad som vi vant oss vid från andra Rockstar-spel de senaste åren som till exempel GTA IV, L.A. Noire och Red Dead Redemption.

Pressmeddelandet nämner att man valt att ge spelet ytterligare utvecklingstid, men innehåller ingen information om någon version till PC eller Wii U utan endast PlayStation 3 och Xbox 360 nämns.

UPPDATERING:

I ett uttalande på sin hemsida ber Rockstar nu om ursäkt för det uppskjutna släppdatumet.

"Vi vet att detta är ungefär fyra månader senare än vi ursprungligen planerat och vi vet att den här korta fördröjningen kommer som en besvikelse för många av er, men, lita på oss, det kommer att vara värt väntan. GTA 5 är ett enormt ambitiöst och komplext spel och det behöver helt enkelt lite mer finputsning innan det håller den standard som vi och, ännu viktigare, ni kräver", skriver studion.

Trailer för GTA5.

Kommentarer (11)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!