Eurogamer.se

CD Projekt visar den nya spelmotorn som används för Cyberpunk 2077

Ska användas för nästa generations spel

The Witcher-skaparna CD Projekt har avtäckt sin nya spelmotor REDengine 3 som bland annat kommer att användas av rollspelet Cyberpunk 2077.

"Om vi ser på dagens rollspel finns det två tillvägagångssätt, ett som lägger fokus på berättelsen men begränsar spelvärlden och ett som bygger vidsträcka öppna landskap men hindrar och förenklar berättelsen. Med REDengine 3 kombinerar vi för första gången de positiva aspekterna hos bäda sätten, och skapar öppna miljöer med komplexa, mångbottnade berättelser", säger Adam Badowski, som är chef för CD Projekt RED, till Develop.

Fokus ligger alltså på en spelmotor som både ser bra ut, kan bygga upp en handling och dessutom tillåter vida vyer. Ett ambitiöst projekt kan tyckas.

REDengine 3 beskrivs vidare som "en lösning redo för nästa generation" och ska "sudda ut linjen mellan förrenderade filmer och realtidsrenderad grafik".

Den nya motorn kommer också att användas i CD Projekt andra stora projekt - det som med största sannolikhet är The Witcher 3. En officiell avtäckning av spelet väntas ske den femte februari, men bilden nedan, som presenterats i samband med de nya motorn, ser bra mycket mer ut som The Witcher än Cyberpunk 2077 i mina ögon.

1

Kommentarer

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!