Eurogamer.se

Temple Run 2 är det snabbast spridda mobilspelet någonsin

50 miljoner nedladdningar på under två veckor

Angry Birds har knuffats ned från tronen - Temple Run 2 är numera det snabbast spridda mobilspelet någonsin.

På bara 13 dagar har spelet laddats ned och installerats på 50 miljoner enheter med Android, Kindle och iOS. Det tog den tidigare rekordhållaren Angry Birds Space hela 35 dagar att nå samma milstolpe, så det är ett rejält rekord vi snackar om - även om det ska tilläggas att Angry Birds, åtminstone på iOS, kostar några kronor medan Temple Run 2 är gratis.

Redan under det första dygnet laddades Temple Run 2 ned av över sex miljoner ivriga spelare och utvecklarna Imangi verkar tagna av den egna framgången.

"Temple Run har utvecklats till något så mycket större än oss. Spelet har presterat bättre än vi kunnat drömma om och vi är glada över att spelare och fans har omfamnat Temple Run 2 på så kort tid", skriver Keith Shepherd, en av företagets grundare, i ett pressmeddelande.

Föregångaren har laddats ned över 170 miljoner gånger, men fick inte alls samma raketstart som vi ser nu.

Lanseringstrailer för Temple Run 2

Kommentarer

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!