Eurogamer.se

Facebook vänder sig till en ny typ av spelare

Det sociala nätverket expanderar

2013 blir året då Facebook utökar sitt spelutbud för att ta upp konkurrensen om spelarnas tid. Företaget utlovar 10 nya spel med högre tempo, snyggare grafik och med fler tävlingsmoment än de spel som tidigare förknippats med sidan.

"Det kommer dyka upp en mängd nya spel, speciellt de två nästkommande kvartalen. Spel som kommer ge människor en ny definition på hur ett Facebookspel kan se ut". Det säger Sean Ryan, chef för Game partnership på Facebook i en intervju med Reuters .

Satsningen är något som företaget hoppas skall kunna locka en ny kundkrets till att spela på sidan, en grupp som Sean Ryan benämner som "core gamers".

Ett av spelen som förväntas släppas på Facebook är ChronoBlade, som verkar bli en blandning av rollspel och slagsmålsspel. Bakom spelet ligger studion nWay med Dave Jones i spetsen, samme Jones som tidigare bland annat varit med och skapat spelserien GTA.

I nuläget finns två av de nya spelen i Facebooks satsning redan tillgängliga på det sociala nätverket, Offensive Combat och Stormfall: Age of war .

Men om Facebook lyckas knyta till sig de mer seriösa spelarna återstår att se.

Kommentarer

Skapa ett konto

ELLER