Eurogamer.se

Markus ”Notch” Persson berättar om Minecraft-pengarna

Vad gör man med 101 miljoner dollar?

I fjol tjänade den svenska Minecraft-utvecklaren Markus "Notch" Persson 101 miljoner dollar. I helgen berättade han själv om sin inkomst på Reddit.

Enligt Markus Persson var den enorma förtjänst han gjorde förra året något riktigt besynnerligt. Från att ha vuxit upp i en, enligt egen utsaga, relativt fattig familj till att plötsligt vara mångmiljonär är något som tog honom med överraskning.

"Helt plötsligt, som ett resultat av det moderna samhället så tjänade jag en väldigt stor summa pengar", skrev han.

Han fortsatte med att förklara hur han har tänkt sig att använda pengarna. Efter att ha sett till att hans familj klarar sig, och levt ut några drömmar, vill han skänka en stor del av summan till välgörenhet.

"För mig så innebär det att stödja välgörenhetsprojekt som vänder sig till barn samt välgörenhetsorganisationer som stödjer frihet, som EFF (Electronic Frontier Foundation) tillexempel".

Markus Persson är inte längre huvuddesigner till Minecraft, men han har fortfarande total kontroll över spelet som förra året såldes i ca 15 miljoner exemplar. Just nu är han i färd med att utveckla ett spel under namnet 0x10C som precis som Minecraft kommer vara ett såkallat sandlådespel, fast den här gången i rymden.

Kommentarer

Skapa ett konto

ELLER