Eurogamer.se

Recension: Ni No Kuni - Wrath of the White Witch

Narnia no Kuni

Om någonting låter för bra för att vara sant är det väldigt ofta en hög risk för att så är fallet. En fantastisk animeringsstudio plus en lika stor gigant inom japanska rollspel i nära samarbete? När väletablerade sagofabriken och animationsstudion Ghibli för andra gången ger sig in i ett spelprojekt var det många ögonbryn som höjdes, i synnerhet eftersom det nya såg ut att kunna bli ett betydligt bättre spel än det smått miserabla PlayStation 2-spelet Magic Pengel: The Quest for Color.

Ni No Kuni: Wrath of the White Witch är berättelsen om den lilla pojken Oliver och hans äventyr i en fantastisk värld. Allt börjar i den lilla sömniga staden Motorville där han bor tillsammans med sin mamma. Lugna, tysta kvarter och hus färgade i mjuka pastellfärger. Alla verkar känna alla och livet går sin stilla gång. Fram till den dagen då Oliver och hans kamrat ska ut och provköra sin nybyggda lådbil och en olycka inträffar.

Utan att gå för djupt in på vad som händer - detta är något som påverkar Oliver mer än vad som kanske först framgår. Han lyckas strax därefter väcka en leksaksdocka (vid namn Drippy) till liv när några av hans tårar träffar dockan och tar sin tillflykt till dennes hemvärld - Ni No Kuni - där en en stor fara hotar hela dess existens. Enligt Drippy är Oliver den enda som kan rädda världen då han är förutbestämd att bli en mäktig trollkarl. Med en nyfunnen livsuppgift, en magisk formelbok och en kvist som får symbolisera en trollstav ger sig de två iväg till den andra världen.

Ni No Kuni är inte bara sagan om pojken som vill rädda en värld, utan också en saga om sorgbearbetande, brustna hjärtan och osjälviskhet.

4

Den nya världen, Ni No Kuni, är verkligen vackert realiserad.

Ni No Kuni är inte bara sagan om pojken som vill rädda en värld, utan också en saga om sorgbearbetande, brustna hjärtan och osjälviskhet. I en värld som plötsligt inte är lika vacker och idyllisk kämpar Oliver för att finna en mening med tillvaron och försöka passa in. Detta gör han genom att helt osjälviskt agera hjälte och hjälpa människor (eller djur) i nöd.

Den stora ondskan, Shadar, som hotar världen Ni No Kuni har nämligen en fallenhet för att stjäla delar av människors hjärtan. Detta lämnar dem i precis så dåligt skick som det låter. Antingen det är entusiasm, mod eller tro som stjäls är det någonting som saknas - ett hål i hjärtat, helt enkelt. Olivers uppgift i de fallen är att finna någon som har ett överskott av det som saknas - och på magisk väg låna det och återställa det brustna hjärtat.

Kommentarer (6)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!