Eurogamer.se

Resident Evil 6 blev ingen försäljningssuccé

Det blir inte alltid som man tänkt sig

Capcoms sjätte del i sin flaggskeppsserie Resident Evil sålde mindre än väntat. I dag gick företaget ut med ett pressmeddelande där de redovisar att Resident Evil 6 endast såldes i 4,8 miljoner exemplar, en betydligt lägre siffra än de 7 miljoner exemplar som Capcom initialt hade hoppats på.

Enligt dem själva beror den bristande försäljningen på att spelet förlorade försäljningskraft efter sin lansering. En faktor till detta kan vara att Resident Evil 6 inte höll upp till köparnas förväntan, vilket resulterade i att spelarna i sin tur inte marknadsförde spelet vidare till sina vänner och bekanta.

Som Eurogamer rapporterat tidigare hoppades Capcom att Resident Evil 6 skulle bli företagets mest sålda spel någonsin.

Utöver den bristande försäljningen av Resident Evil 6 rapporterar dock Capcom att företagets övriga spel säljer som förväntat.

Kommentarer (4)

Skapa ett konto

ELLER