Eurogamer.se

Capcom sänker förväntningarna för DmC: Devil May Cry

Ninja Theorys nystart verkar sälja dåligt

Capcom har sänkt förväntningarna på försäljningen av DmC: Devil May Cry (9/10), vilket tyder på att spelet hittills sålt under förväntan. Inledningsvis hoppades Capcom att spelet, som utvecklats av Ninja Theory, skulle sälja två miljoner exemplar innan det finansiella årets slut. Denna siffra har nu reviderats till 1,2 miljoner.

Fram till januari 2013 har det skeppats en miljon exemplar av spelet till butiker. I dessa siffror räknas inte PC-versionen av spelet, men de tyder ändå på att spelet kan vara illa ute rent försäljningsmässigt.

Det faktum att spelet släpptes tidigt i januari, utan någon egentlig konkurrens av andra nya titlar gör förmodligen att smällen känns ännu hårdare för Capcom.

Simon Campanello skrev i sin recension att Ninja Theory "har gjort ett Devil May Cry som jag tror kommer att tilltala både gamla och nya spelare. De har tagit sin genomtänkta berättarteknik och sammanfogat den med seriens lysande slagsmålssekvenser" och belönade det med betyget 9 av 10.

Spelet har plockat hem liknande betyg från mängder av andra recensenter, men det verkar alltså tyvärr inte ha hjälp till med försäljningen.

Kommentarer (1)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!