Eurogamer.se

Crytek vill inte göra Darksiders 3

Passar inte in i företagets strategi

Under förra veckan kunde vi rapportera att 36 anställda från nedlagda spelstudion Vigil Games hittat nya jobb hos Crytek och deras nya studio i Austin, Texas. Det har dessutom figurerat spekulationer och rykten om att denna nyöppnade studio skulle påbörja arbetet med Darksiders 3, ett spel som förmodligen hade utvecklats av just Vigil Games om studion funnits kvar.

Nu har Cryteks chef Cevat Yerli satt punkt för dessa rykten en gång för alla. Yerli säger att Crytek aldrig haft några planer på att fortsätta Darksiders-serien.

"Vi hade valt Austin som plats för vår nya studio och vi behövde ett team av experter att driva studion. Samtidigt ville vi inte fortsätta med Darksiders 3, då detta inte passar in i vår strategi. Så när jag hörde att THQ sagt upp alla anställda hos Vigil så bestämde jag mig på lördagsmorgonen att flyga ut och möta dem och se om de var intresserade att ansluta sig till oss och vårt uppdrag, vilket är väldigt annorlunda jämfört med vad teamet gjort tidigare", säger Yerli i en intervju med GamesBeat.

Framtiden ser alltså fortsatt mörk ut för Darksiders-serien. Vilken studio skulle du vilja se tog över ansvaret för spelversionen av apokalypsens fyra ryttare?

Kommentarer (1)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!