Eurogamer.se

BioWare: "Att kalla nästa spel för Mass Effect 4 är att göra det en otjänst"

När utspelas nästa Mass Effect egentligen?

BioWare säger att nästa del i Mass Effect-sagan inte bör kallas Mass Effect 4, då det kan antydas som en fortsättning på Shepards berättelse. Men det behöver inte nödvändigtvis röra sig om ett spel som utspelas före det första spelet heller.

"Att kalla nästa spel för Mass Effect 4 är att göra det en otjänst och det verkar orsaka en hel del förvirring", säger Chris Priestly, community manager hos BioWare på deras forum.

BioWare har tidigare sagt att Shepards historia är avslutad och att den karaktären inte kommer att figurera i nästa spel.

"Folk har sagt att vi måste välja ett av spelets olika slut att bygga vidare på. Det stämmer inte eftersom spelet inte måste utspelas efteråt. Eller före. Eller vid sidan av. Eller med karaktärer du känner igen. Eller blablablabla", säger Priestly.

Det är BioWare Edmonton som utvecklar spelet och dess chef Yanick Roy säger att om man väljer att kalla spelet för Mass Effect 4 antyder det en utveckling av spelmekanik och handling från tidigare delar, vilket inte nödvändigtvis är fallet.

"Detta betyder dock inte att händelserna i de tre första spelen och de val som gjordes inte kommer att vidkännas, men de kommer förmodligen inte vara fokus för den nya berättelsen", skriver Roy.

Vad tror du vi kommer att få se i nästa Mass Effect?

Kommentarer (9)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!