Eurogamer.se

Max Payne 3: Deathmatch Made in Heaven Pack

Den sista och smärtfyllda expansionen

Nu har vi nått slutet. Den sista expansionen för Max Payne 3 (9/10) har anlänt och efter ett par välgjorda, men upprepande expansioner verkar Rockstar Games ha lyssnat på mina önskemål och levererat något nytt.

I expansionen med den smått briljanta titeln Deathmatch Made in Heaven bjuds det nämligen på hela fyra nya alternativ för flerspelarläget som verkligen rör om i grytan. I läget Dead Men Walking axlar två spelare rollerna som Max Payne och hans partner Passos i en kamp mot ändlösa vågor av motståndare.

1

Tillsammans är vi starka av smärtstillande piller

Run & Stun sätter en spelare i rollen som Saci, en karaktär med överlägsen styrka och uthållighet som har som uppgift att få alla övriga spelare över till sin sida. Time Attack är en variant på klassiska dödsmatcher som går ut på att samla ihop så mycket poäng som möjligt inom en begränsad tid. Även Marked Man är en ny tolkning av dödsmatcher, där spelare kan tjäna extra poäng genom att hämnas på varandra.

Även enspelarläget har fått tillökning i form av Challenge Arcade Mode, som låter dig spela igenom kampanjen med några förändringar. Under utvalda sektioner kan du få i uppdrag att bara skjuta motståndare i huvudet, enbart i Bullet Time eller under andra förutsättningar. Detta blåser nytt liv i kampanjen och sätter ytterligare krav på dig som spelare, vilket är mycket välkommet.

Deathmatch Made in Heaven är utan tvekan den bästa expansionen hittills för Max Payne 3. Jag har sedan första expansionen efterfrågat nya och annorlunda spellägen och nu har jag fått just det.

Dead Men Walking är en underhållande version av det spelläge med vågor av fiender som nästan känns som standard i moderna actionspel. Just detta är också min personliga favorit av de nya lägena, även om de alla är riktigt underhållande. Challenge Arcade Mode gör det också värt att spela igenom kampanjen än en gång. Lägg till lite nya vapen och andra godsaker och paketet är komplett.

Flerspelarläget i Max Payne 3 har alltid varit underhållande och med denna nya expansion ökar livslängden ytterligare. Det bjuds på en lekfullhet och experimentlusta som tidigare expansioner saknat - det är synd att det tog så lång tid att hitta helt rätt och jag leker med tanken på hur det kunnat se ut om detta var den första expansionen.

Samtliga expansioner har varit välgjorda, men Deathmatch Made in Heaven är tveklöst bästa. Den slutgiltiga smärtan är över oss och smärta har aldrig känts så bra.

9 / 10

Max Payne 3: Deathmatch Made in Heaven Pack David Wahlström Den sista och smärtfyllda expansionen 2013-02-07T11:46:00+01:00 9 10

Kommentarer

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!