Eurogamer.se

Rykte: Sumo Digital utvecklar LittleBigPlanet 3

Ny utvecklare sägs jobba på Sackboys nya äventyr

Att LittleBigPlanet 3 skulle komma förr eller senare det tror jag vi alla vetat om och nu verkar det faktiskt som att det kan ske tidigare än väntat. VG247 har nämligen kommit över uppgifter som pekar på att Sackboys tredje stationär plattformsäventyr har varit under utveckling i över ett år och att det är Sumo Digital som sköter arbetet.

Brittiska Sumo Digital gjorde ett namn för sig själva när de skapade Outrun 2 år 2004 och har de senaste åren legat bakom en rad olika titlar som Virtua Tennis 3, Sonic & All-Stars Racing Transformed (9/10) och Nike+ Kinect Training (7/10).

Det som gör att ryktet känns trovärdigt är det faktum att Sumo Digital även utvecklade LittleBigPlanet 2 Cross Controller Pack (7/10), expansionen som gör det möjligt att använda PS Vita som kontroll i LittleBigPlanet 2.

I min recension av denna expansion skrev jag att de nya banorna är bland de bästa jag upplevt i LBP-sammanhang och detta tyder på att Sumo Digital skulle kunna anamma konceptet som Media Molecule skapat på ett bra sätt.

Ingenting är dock bekräftat ännu, inte heller vilka format spelet utvecklas till. Sony själva säger till VG247 att de "inte kommenterar kring rykten och spekulationer", vilket kan betyda att uppgifterna faktiskt stämmer.

Kan det röra sig om ett spel till PlayStation 4 eller PS Vita? Eller kanske en titel som fungerar över samtliga tre plattformar? Vad tycker du om det eventuella valet av Sumo Digital som utvecklare av nästa LittleBigPlanet?

Se hur Cross Controller funkar i LittleBigPlanet 2

Kommentarer

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!