Eurogamer.se

76 miljoner sålda Xbox 360

Kinect når samma siffror som första Xbox

Microsoft har släppt siffror som visar att deras Xbox 360 nu sålts i mer än 76 miljoner exemplar. Dessutom har tillbehöret Kinect funnit sin väg till drygt 24 miljoner ägare, vilket innebär att den sålt lika mycket som Microsofts ursprungliga Xbox.

Detta innebär också att Kinect finns hos lite drygt var tredje Xbox 360-ägare, vilket får ses som en riktigt stor framgång. Övriga siffror visar att det finns 46 miljoner Xbox Live-prenumeranter och över 18 miljarder timmar av underhållning har konsumerats via Xbox 360 under 2012.

Sammanfattningsvis är Xbox 360 den sjätte bäst säljande konsolen genom tiderna och den fjärde bäst säljande stationära maskinen, efter PlayStation 2, PlayStation och Wii. Om Kinect hade räknats som en egen plattform hade den hamnat på 16:e plats, eller 11:e om man räknar bort bärbara enheter.

Kommentarer (1)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!