Eurogamer.se

Rykte: Gearbox utvecklade bara flerspelarläget i Aliens: Colonial Marines

Kampanjen gjordes av TimeGate Studios

Idag släpps Aliens: Colonial Marines till PC, PlayStation 3 och Xbox 360 och recensionerna för skjutaren från Gearbox Software har inte varit nådiga. Vår egen Anton Bjurvald gav spelet 4/10 i sin recension och kallar det "ofärdigt", med fula animationer på Xenomorpherna och mängder av buggar och andra problem.

Nu har det dock dykt upp ett rykte som säger att Gearbox kanske inte skött så mycket av utvecklingen som många trott. Internetdetektiven Superannuation har nämligen grävt upp kommentarer från en före detta anställd på Gearbox som påstår att företaget endast skötte utvecklingen av flerspelarläget.

Själva kampanjen skall istället ha skapats av TimeGate Studios, utvecklarna bakom Section 8. Källan skrev på ett forum redan förra året att spelare inte borde ha höga förhoppningar på Colonial Marines.

"Utvecklingen av spelet har varit en stor katastrof och har pågått i, vad är det? Sex år. Gearbox gör inte ens spelet själva, förutom flerspelarläget. Den huvudsakliga utvecklingen sköts av TimeGate Studios, som inte har ett alltför enastående förflutet".

Vår modersajt har sökt utgivaren Sega för en kommentar.

Kommentarer (2)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!