Eurogamer.se

EA: Nästa generations konsoler kommer troligtvis inte att vara bakåtkompatibla

Sportentusiasterna förutspås vänta med köp

Nästa generations konsoler kommer troligtvis inte att vara bakåtkompatibla enligt Blake Jorgensen, ekonomichef på EA.

Det var under en Goldman Sachs-konferens om teknologi och internet tidigare idag som Blake Jorgensen berättade att han inte trodde att de kommande konsolerna kommer stödja spel från sina föregångare, enligt Gamasutra .

Han förutspådde dock att den nuvarande generationens konsoler fortfarande kommer vara relevanta för spelare under 2014. Han menade att alla som regelbundet köper företagets årliga sportspel inte kommer vilja hoppa över spelandet mitt i säsongen för att direkt byta konsol.

Om de nya konsolerna lanseras alltför sent 2014 kommer det inte påverka lanseringen av EAs sportspel då de släpps utifrån det sportsliga kalenderåret. Alltså tror Blake Jorgensen att tillexempel Fifa-spelare kommer vänta med att köpa en ny konsol tills att fotbollssäsongen är över.

Mer fakta kring den nya generationens konsoler väntas komma den 20e februari då Sony presenterar efterträdaren till PlayStation 3. Microsoft i sin tur väntas berätta om sina planer för en ny konsol inom en snar framtid.

Kommentarer

Skapa ett konto

ELLER