Eurogamer.se

EA: Vi borde ha gjort Medal of Honor: Warfighter bättre

Förklarar seriens död

Electronic Arts anser att de borde ha arbetat bättre med Medal of Honor: Warfighter (6/10), spelet som förde med sig att hela varumärket Medal of Honor lades på is.

I en intervju förklarar Rich Hilleman, chief creative director vid EA, att problemet med Medal of Honor: Warfighter var själva utförandet och att företaget producerar fler titlar än vad de kan göra till bra titlar.

"Egentligen så är det ett bra problem. Men i det långa loppet måste vi se till att vi inte dödar av de titlarna igenom att bara göra dem, när vi inte har kapacitet att göra dem bra", sa han till Rock, Paper, Shotgun

Han berättade även att företaget nu lägger allt sitt krut på nästa del i Battlefield-serien istället. Då de enbart har tid till ett spel inom just den delen av marknaden.

Att EA väljer Battlefield framför Medal of Honor är kanske inte så oväntat. Senaste delen Battlefield 3 (9/10) har hittills sålts i ca 15 miljoner exemplar och lockat runt 2,9 miljoner spelare till sin premiumtjänst. Samtidigt som företaget förklarar Medal of Honor: Warfighters försäljningssiffror som under förväntan.

Men Medal of Honor-serien behöver inte vara slut för alltid. Enligt Rich Hilleman finns det alltid folk på företaget som vill lyfta upp gamla titlar. "För ett tag sedan var det någon på företaget som sa att vi borde ta tillbaka Mutant Leauge Footboll, som släpptes till Sega Mega Drive 1993".

Skulle du vilja att Medal of Honor kommer tillbaka?

Kommentarer (1)

Skapa ett konto

ELLER