Eurogamer.se

Oklart vem som gjorde vad i Aliens: Colonial Marines

För många kockar förstör soppan

Sega håller inte med om att utvecklarna Gearbox Software skulle ha lagt ut delar av jobbet med Aliens: Colonial Marines (4/10) till andra företag.

Men mycket tyder på att utvecklarna TimeGate är ansvariga för en mycket större del av spelet än vad som bekräftats. Något som Matthew J. Powers, producent på Sega America, inte håller med om. "Absolut inte", sa han i en intervju med DSOG . Enligt honom hjälpte andra utvecklare bara till.

Enligt Randy Pitchford, på Gearbox Software, utvecklades 20-25 procent av spelet hos TimeGate och de resterande procenten utvecklades av dem själva. Något som inte TimeGate själva håller med om. På deras officiella forum hävdar de att deras utvecklare varit med och arbetat på i stort sett alla delar i spelet, som vapen, fiender och delar av historien.

Dock skriver TimeGate att deras utvecklare måste spela igenom spelet för att med säkerhet kunna säga hur mycket av deras arbete som faktiskt finns kvar i den slutgiltiga produktionen.

En före detta anställd hos Gearbox Software har även uttalat sig kring saken och kallade då projektet en sex år lång tågolycka där Gearbox endast utvecklat flerspelsläget.

Vem som har gjort vad är alltså i dagsläget oklart. Eurogamer.net har sökt Sega för en kommentar, men har ännu inte fått något svar.

Lanseringstrailer för Aliens: Colonial Marines

Kommentarer (3)

Skapa ett konto

ELLER