Eurogamer.se

Fanprojektet Resident Evil 1.5 finns nu tillgängligt på nätet

Capcoms nedlagda projekt ser dagens ljus

En spelbar version av Capcoms ursprungliga uppföljare till Resident Evil, av fansen kallat 1.5, finns nu tillgänglig på nätet.

1

Capcoms utvecklare jobbade med versionen i ca ett år innan de lade ner verksamheten och gick över till det spel som sedan kom att bli Resident Evil 2. På något sätt fick fans till serien tag i koden till det nedlagda projektet och har sedan ett år tillbaka arbetat med att restaurera och översätta spelet.

Dock är versionen av Resident Evil 1.5 som nu släppts inte den slutgiltiga, utvecklarna bakom projektet valde att släppa en ofärdig version av spelet sedan någon försökt sälja deras arbete på auktionssidan E-bay.

När den färdigutvecklade versionen av Resident Evil 1.5 släpps är fortfarande oklart.

Nedan ser ni en video från arbetet med Resident Evil 1.5

Kommentarer

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!