Eurogamer.se

PlayStation 4 kan komma att streama PS3-spel

Är detta vad Gaikai kommer att användas till?

Ny dag, nya rykten kring PlayStation 4. Den här gången påstår Wall Street Journal att Sonys nya konsol kommer att kunna streama PS3-spel till den nya konsolen via Gaikai. Detta skulle i så fall även kunna gälla PS1- och PS2-spel, vilket skulle vara en lösning på frågan om bakåtkompabilitet på PlayStation 4.

De av er med gott minne kommer ihåg att Sony köpte företaget Gaikai i juli förra året för 380 miljoner dollar. Detta var när Sonys aktier stod riktigt lågt i kurs och dess ekonomiska situation såg allt annat än bra ut. Att då lägga en så stor summa pengar på att investera i Gaikai viskar om att dessa rykten faktiskt stämmer och att Gaikai kommer att spela en viktig roll för nästa PlayStation-konsol.

Det har tidigare sagts att Gaikai kommer att användas för Sonys spel på något sätt, men det har aldrig sagts på vilket sätt. Tror du att Gaikai kommer att användas för streaming på PS4? Svaret får vi förhoppningsvis om bara ett par dagar, då PlayStation 4 med största sannolikhet utannonseras den 20 februari.

Kommentarer (12)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!