Eurogamer.se

PS Vita får prissänkning i Japan

UPPDATERING: "Inget att utannonsera" för Europa i dagsläget

UPPDATERING:

Sony har meddelat att de inte har några planer på att utannonsera en prissänkning på PS Vita för andra regioner. "Prissänkningen som utannonserats idag gäller bara för den japanska regionen", säger en talesperson.

ORIGINALNYHET:

Under ett live-strömmat event under måndagsmorgonen avslöjade pratade Sony Japan om sin PS Vita. Mängder av spel visades upp, men inga världsomvälvande nyheter. Däremot avslöjades det att konsolen kommer att få en prissänkning i Japan.

Chefen för Sony Japan, Hiroshi Kawano, avslöjade att prissänkningen gäller för både Wi-fi- och 3G-modellerna, som nu kommer att få samma pris, 19 980 yen. Detta motsvarar på ett ungefär 1430 svenska kronor, så priset kapas ganska rejält. Tidigare har Wi-Fi-modellen kostat 24 980 yen, drygt 1800 kronor.

Det nya priset i Japan börjar gälla nästa vecka, den 28 februari. Än finns det inga uppgifter om huruvida denna prissänkning kommer att gälla i Europa och Nordamerika också, men förhoppningsvis får den bärbara maskinen en lägre prislapp hos oss också inom kort.

Prissänkningen är tveklöst något som Sony tar till för att bättra på den svaga försäljningen av PS Vita. Tror du att de lyckas?

Kommentarer (5)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!