Eurogamer.se

Rykte: PS4 släpps i november, har Xbox Live-liknande prenumerationstjänst

Kontrollera konsolen via smartphone eller surfplatta

Idag kommer PlayStation 4 att presenteras under Sonys stora event i New York och ryktena haglar tätare än någonsin. Enligt nya uppgifter kommer den nya konsolen att lanseras i november i år, åtminstone i Nordamerika.

Dessutom sägs det att "en majoritet" av konsolens onlinefunktioner kommer att kräva en prenumeration, i stil med Xbox Live. Vilka tjänster detta innefattar nämns dock inte. Den nya onlinetjänsten sägs gå under namnet PlayStation World och att denna kommer att ersätta nuvarande PlayStation Plus.

Förmodligen kommer en av onlinefunktionerna vara möjligheten att chatta med vänner över olika spel, något som redan idag finns på Xbox 360 och som PlayStation-fans har begärt länge.

PlayStation 4 sägs också ha en funktion inbyggd som gör det möjligt att kontrollera konsolen med hjälp av din smartphone eller surfplatta. Det hela ska enligt rykten påminna om Microsofts SmartGlass-funktion. Om denna funktion enbart gäller Sonys maskiner eller inte är dock oklart.

En ny version av PlayStation Eye-kameran sägs också komma med varje konsol och vi har tidigare rapporterat om att PlayStation 4 kan komma att streama äldre spel via Gaikai.

Många rykten cirkulerar just nu och vid midnatt i natt kommer vi förhoppningsvis få de flesta besvarade på ett eller annat sätt. Vilka rykten hoppas du stämmer?

Kommentarer (12)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!