Eurogamer.se

Sony har utannonserat PlayStation 4

Visade upp Dual Shock 4

2

I natt utannonserade Sony sin nästkommande konsol PlayStation 4, som de hoppas skall kunna släppas någon gång i jul.

Det var dock inte konsolen som Sony visade upp, alla som följde presskonferensen fick istället nöja sig med handkontrollen, Dual Shock 4. Som liknade kontrollen på den bild som spreds via nätet förra veckan.

1

The DualShock 4.

Precis som spekulerat kommer Dual Shock 4 vara utrustad med högtalare, pekskärm samt en rörelsedetektor likt den till PlayStation Move. Nytt var dock den dela-knapp som presenterades. En knapp som spelare kan använda för att snabbt dela med sig av sina bästa spelmoment.

Med konsolen kommer även en ny ögonkamera som låter spelaren logga in på konsolen via ansiktsigenkänning. Kameran kan även användas till att föra in spelarens rörelser och röst i spelupplevelsen.

Precis som förväntat kommer PlayStation 4 att vara kompatibelt med smartphones . Via en applikation skall spelaren kunna ta del av bonusmaterial som kartor och liknande för att förstärka spelupplevelsen.

Ingen information har ännu släppts angående priset på konsolen eller ifall den kommer att vara uppdelad i regioner.

Kommentarer (7)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!