Eurogamer.se

Playstation 4 kommer inte blockera begagnade spel

Så du behöver inte sluta med att sälja, hyra eller låna spel

Det har florerat många rykten gällande Sonys nyligen presenterade Playstation 4 de senaste veckorna, där ett av de mest omtalade varit att maskinen kan komma att blocka möjligheten att spela ett spel på mer än en maskin vilket alltså skulle döda begagnatmarknaden för dess spel.

På en direkt fråga har nu Sonychefen Shuhei Yoshida förnekat att så skulle vara fallet: "Ja. Det är förväntningen hos konsumenterna. De köper [ett spel i] fysisk form, då vill de använda det varsomhelst eller hur? Så det är vad jag väntar mig" sade Yoshida och forsatte med att säga "Begagnade spel går att spela på PS4".

Dock noterade vår kollega Tom Bramwell en viss tvekan i svaret från Yoshida, något han tolkade som att han helt enkelt glömt det officiella svaret på engelska . Dock återupprepades denna tveksamhet när Engadget frågade Yoshida om samma sak, och då tillade Sonychefen också följande: "Det är vad jag förväntar mig...ummm, ja. Vi måste egentligen namnge våra systemtjänster för att förklara det tydligare". Vad detta betyder är alltså oklart men Engadget spekulerar i om det är så att PS4 visserligen kan spela begagnade spel, men att det krävs tillgång till någon speciell tjänst för att verkligen göra det.

En annan källa hävdar dock att det uppgrävda patent som startade ryktesvågen inte hade med Playstation 4 att göra alls utan var menat för något helt annat.

Kommentarer (1)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!