Eurogamer.se

Sony osäkra på det Europeiska släppdatumet för PS4

Kan dröja till 2014 trots allt

Sony avslutade sin presentation av Playstation 4 under natten till gårdagen genom att helt enkelt visa orden "Holiday 2013", för att alltså säga att den nya konsolen skall lanseras lagom till julhandeln i år.

Desvärre var detta ett event som ägde rum i USA och detta lanseringsfönster sägs gälla för just Nordamerika - och får man förmoda för Sonys hemamarknad Japan.

På en direkt fråga från vår modersite om vad som gäller för Europa kom det något illavarslande beskedet från Sony Studios Worldwide-chefen Shuhei Yoshida: "Det är för tidigt att säga. För det första måste systemet vara färdigt och vi måste förstå produktionen av det. Sedan måste vi titta på den uppskattade efterfrågan och bestämma om vi kan lansera globalt eller enligt ryktet. Så det krävs mer tid innan vi vet det."

Ryktet Shuhei Yoshida pratar om är alltså att Europa får vänta på Playstation 4 tills 2014. Definitivt besked lär vi få på E3 om inte tidigare.

Kommentarer (4)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!