Eurogamer.se

Nya Command & Conquer ska innehålla alla seriens universum

Kommer att lanseras som free-to-play

Den kommande nystarten av den långlivade spelserien Command & Conquer beskrevs från början som en uppföljare till hyllade Generals, men det är inte hela sanningen. På ett pressevent avslöjade Electronic Arts att spelet kommer att lanseras med en Generals-modul, men att fler av seriens universum ska dyka upp framöver.

Det innebär att det nya spelet blir mer av en plattform där nya moduler ska kunna läggas till allteftersom. Spelvärldarna Tiberium och Red Alert kommer alltså så småningom att släppas som expansioner. En av utvecklarna berättade också att det är mycket sannolikt att bekanta ansikten från tidigare spel kommer att dyka upp - så misströsta inte om du sakar Tanya, Yuri eller Kane.

Till skillnad från tidigare titlar i serien släpps Command & Conquer utan solokampanj men EA lovar att även en sådan är planerad. Överlag verkar de satsa hårt på att få ut spelet och sedan ge det utökat stöd över lång tid; nya spellägen, kampanjer och annat verkar vara planerat för en lång tid framöver. Det är något som säkert också passar in i betalmodellen. C&C blir nämligen gratis att ladda ned och spela enligt modellen free-to-play, men ett rimligt antagande är att det nya materialet kommer att kosta en slant.

Spelet är tänkt att släppas till PC under året och ett större betatest väntas dra igång under våren. Är du intresserad av att delta kan du anmäla dig här.

Trailer för Command & Conquer.

Kommentarer

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!