Eurogamer.se

PC är främsta utvecklingsplattformen för Watch Dogs

Lätt att konvertera till PS4, säger Ubisoft

I en intervju med holländska sajten Inside Gamer berättar Ubisofts chef Yves Guillemot att deras kommande spel Watch Dogs använder PC som huvudplattform under utvecklingen. Det huvudsakliga arbetet sker på PC och sedan portas det till de olika konsolerna.

Enligt Guillemot beror detta på att den AMD-baserade arkitekturen i PlayStation 4 gör det mycket lättare att porta spel från PC än vad det har varit tidigare.

"Vi förväntar oss färre problem med portning av spel till PS4 än vi hade med PS3, som hade en väldigt annorlunda infrastruktur. Tidigare utvecklade vi spel först till Xbox 360 och konverterade dem sedan till PS3. Det kostade både mycket tid och pengar", säger Guillemot

Kommentarer (2)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!