Eurogamer.se

Recension: Star Wars Pinball

Stark i kraften, järnkulan är

Zen Studios tämligen lyckade flipperplattform Pinball FX 2 (9/10), även kallad Zen Pinball 2, erbjuder sedan tidigare en rad trevliga bord med snygga animationer och skön kulfysik. Konceptet funkar på så vis att själva plattformen är gratis medan borden säljs för sig eller i paket.

Ett sprillans nytt paket med Star Wars-tema är vad jag spenderat senaste tiden med och det har verkligen varit ett sant nöje, Star Wars Pinball innehåller nämligen några utav de snyggaste och roligaste digitala flipperborden som går att finna.

2013/articles//a/1/5/6/1/5/5/5/eurogamer-6e17ni.jpg

Även en prisjägare behöver slappna av.

Först ut är bordet Boba Fett, baserat på den legendariske prisjägaren med samma namn. Huvudmålet här är att samla på sig respekt genom att fullfölja uppdrag från Darth Vader och Jabba the hut. Bordet är sprängfyllt med härliga detaljer och grymma ljudeffekter som kittlar mina nostalginerver så mycket att jag blir alldeles fnissig.

Nästa bord på listan är Star Wars: The Clone Wars, och den här gången kretsar det hela kring den animerade serien. Initialt misstänkte jag att min nostalgi förstärkte upplevelsen av Star Wars Pinball ganska markant, men detta bord är beviset på att så inte är fallet eftersom jag knappt sett ett helt avsnitt av serien i fråga och ändå har precis hur kul som helst med den snabba och varierade spelbarheten.

Jakten på högre poäng klistrar fast mig framför skärmen. Bara en omgång till. Jag kan bättre!

Sist men inte minst har vi Star Wars Episode V: The Empire Strikes Back. Att Zen Studios haft den goda smaken att skapa ett bord baserat på den överlägset bästa filmen i serien ger en rejäl guldstjärna i min bok och är ytterligare ett bevis på att de uppenbarligen har mycket kärlek för grundmaterialet.

2013/articles//a/1/5/6/1/5/5/5/eurogamer-vu40jo.jpg

Namnet till trots är Clone Wars-brädet inte en dålig klon

Bordet är precis som de andra otroligt tjusigt och detaljerat, uppdragen är utmanande och jakten på högre poäng klistrar fast mig framför skärmen. Bara en omgång till. Jag kan bättre!

Star Wars Pinball som helhet är ett smått fantastiskt litet paket. Det utnyttjar verkligen det digitala formatet med sina snygga och galna uppdrag som aldrig hade kunnat återskapas lika bra på ett fysiskt bord. För flipperpuritaner är detta måhända hädelse, men för mig är det just sådant som gör mig förtjust i flipperspel av den här typen.

Som grädda på moset har produkten en ytterst blygsam prislapp och jag finner därmed ytterst få anledningar till varför någon skulle hoppa över denna godbit.

8 / 10

Recension: Star Wars Pinball Joakim Håkansson Stark i kraften, järnkulan är 2013-03-05T18:25:00+01:00 8 10

Kommentarer

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!