Eurogamer.se

Recension: Battlefield 3: End Game

Den sista striden

Den femte och sista expansionen för Battlefield 3 (9/10) är här. Vi har tidigare fått ta del av klassiska kartor i Back to Karkand, trånga korridorer i Close Quarters (8/10), öppna landskap i Armored Kill (9/10) och raserade stadsdelar i Aftermath (6/10).

1

Den sista sträckan körs med den sista motorcykeln.

Den sista expansionen, End Game, har inte ett lika tydligt genomgående tema som sina föregångare, men innehåller istället några av de bästa kartorna som släppts till spelet tillsammans med ett gäng andra nyheter.

Bland de fyra nya kartorna är Kiasar Railway min personliga favorit. Den relativt platta kartan med en järnväg som skär genom den är ett strålande exempel på hur en Battlefield-karta kan passa för alla typer av spelare. Om du dessutom får tag på en av de nya motorcyklarna på kartan kommer du att ha riktigt roligt.

Samtliga kartor bjuder på rejäl variation och är otroligt väldesignade på det sätt som bara Battlefield-kartor kan vara. I det klassiska Conquest-läget är kontrollpukterna placerade på såväl smarta som utmanande platser och detta leder till långa, härliga strider där två starka lag kan kämpa i evighet om viktiga poäng.

"Vi får ta del av några av spelets bästa kartor någonsin samtidigt som nya element gör att konceptet känns fräscht, trots att det har gått 16 månader sedan spelets lansering."

Två nygamla spellägen har också inkluderats. Air Superiority dök senast upp i den nedladdningsbara titeln Battlefield 1943 och är ett spelläge med enbart flygplan. Istället för kontrollpunkter på marken är de fästa i ballonger i luften och när jag dör kommer jag tillbaka direkt i ett flygplan. Detta eliminerar utdragna perioder av att behöva hitta ett nytt plan och sedan åter ta till skyarna. Faktum är att det inte ens går att skjuta sig ur planen i detta läge.

Den sista trailern för den sista expansionen

Har du sedan tidigare bemästrat flygkontrollen i Battlefield 3 kommer du att ha vansinnigt kul med Air Superiority och om du likt mig är nybörjare bakom spakarna är det ett perfekt sätt att lära dig.

Recension: Rare Replay 40 spel i ett paket. Recension: Rare Replay

Klassikern Capture the Flag gör också en efterlängtad återkomst och leder ofta till kaotiska matcher, speciellt då flaggbäraren numera kan ta till olika fordon för att transportera sig i säkerhet. Tack vare detta är det underbart roligt att engagera sig i långa motorcykeljakter runt om kartorna i jakt på flaggbäraren samtidigt som kulor viner runt huvudet.

End Game är kort sagt en värdig avslutning för expansionerna till Battlefield 3. Vi får ta del av några av spelets bästa kartor någonsin samtidigt som nya element gör att konceptet känns fräscht, trots att det har gått 16 månader sedan spelets lansering. Battlefield 4 må vara på gång, men End Game kommer att se till att Battlefield 3 hänger med länge till.

9 / 10

Recension: Battlefield 3: End Game David Wahlström Den sista striden 2013-03-11T19:08:00+01:00 9 10

Kommentarer (2)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!