Eurogamer.se

Recension: Earth Defense Force 2017 Portable

Krypskyttar sökes!

Jag är den siste överlevaren. Mina medsoldater har sedan länge blivit slaktade av det utomjordiska hotet. De groteska jättemyrorna närmar sig snabbt över den tomma landyta som bara för en liten stund sedan var ett bostadsområde. Mitt automatgevär skickar iväg kulor som en efter en sänker de ohyggliga varelserna som skriker av smärta.

De kommer närmare och närmare, men jag lyckas med nöd och näppe hålla dem på avstånd. Jag känner att mina krafter börjar ta slut. Min syn blir darrig och blodet som blandats med svett rinner ned för mitt ansikte. Till slut blir allting tyst. Den sista av mina fiender har fallit. Kvar står jag på ett slagfält fyllt av rökande ruiner där mina vänners livlösa kroppar delar marken med de fruktansvärda monster de gett sitt liv för att bekämpa.

Jag andas ut. Plötsligt hör jag något bakom mig. Något välbekant. Jag vänder mig om och ser att ett av utomjordingarnas rymdskepp nyss släppt ner en ny armé av hungriga jättemyror som alla rusar rakt emot mig. Jag suckar djupt, laddar om geväret och börjar springa rakt emot dem.

Earth Defense Force 2017 Portable är en ny version av kultklassikern som släpptes till Xbox 360 2007. Det är också definitionen av ett B-spel. Det hela går ut på att slå tillbaka en utomjordisk attack av jättemyror, gigantiska robotar och diverse andra skapelser som är ute efter vår planet. Som en soldat i EDF-armén är det mitt ansvar att rädda jorden, vilket kan vara lättare sagt än gjort.

1

Okej. Vem tog med sig myrmedlet?

Allt vi vet om Playstation 4 Neo Vad som är nytt med Sonys mellangeneration Allt vi vet om Playstation 4 Neo

Varför kallar jag EDF för ett B-spel? Jo, det gör jag eftersom spelet för det första är hiskeligt fult. Suddiga texturer blandas med dåligt animerade karaktärer och fiender och själva spelfysiken gör lite som den vill. Ibland faller de utomjordiska myrorna ihop på marken när jag skjuter dem, ibland far de omkring som en studsboll och vidare upp i luften.

Samtidigt rasar stora skyskrapor samman av en enda raket och all bråte som rimligtvis bör ligga på marken bara försvinner. Earth Defense Force 2017 Portable är inte ett spel som stressats genom buggtestningen, det är ett spel som inte haft något buggtestande över huvud taget. Presentationen är under all kritik och lämnar det mesta att önska.

Trots att dessa brister borde förpassa spelet till de sälla jaktmarkerna utan att passera gå finns det något som håller mig kvar. Något som får mig att ignorera den gräsliga grafiken och den minst sagt oprecisa kontrollen.

Kommentarer (6)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!