Eurogamer.se

Recension: Lego City Undercover: The Chase Begins

Många legobitar i fickan

Drygt en månad efter släppet av Lego City Undercover (7/10) till Wii U är det redan dags för ett spel till på samma tema, nämligen Lego City Undercover: The Chase Begins. Denna gång är det dock bärbart format i form av Nintendo 3DS som gäller och precis som namnet påvisar är det frågan om en historia som utspelas innan händelserna i originalet.

Jag får därmed uppleva när Chase McCain tar sina första stapplande steg som polis och hur det går till när han första gången stöter på sin ärkefiende Rex Fury.

Utöver berättelsen är spelet förvånansvärt likt sin förlaga, det äger rum i samma öppna stad och följer ett liknande sömlöst upplägg. Till och med den ordning i vilken olika platser i staden introduceras är nästintill identiskt. Spelmekaniken kretsar återigen kring de förklädnader Chase förskaffar sig och på så vis låser upp nya förmågor. Spelet blir på så vis mer och mer mångsidigt under tiden det fortlöper.

kantigast

Kanske lite blockigare än föregångaren

Det lite mindre formatet innebär givetvis vissa begränsningar, majoriteten av dialogen är exempelvis i text istället för framförd av röstskådespelare men överlag är The Chase Begins tämligen snyggt och tekniskt imponerande och det känns som att titeln pressar Nintendo 3DS väldigt hårt. Tyvärr gör detta sig påmint i form av figurer och fordon som ploppar upp väldigt sent och emellanåt känns staden även en smula spöklik och tom.

Eftersom jag tyckte många av rösterna i Wii U-spelet blev ganska enerverande efter ett tag upplever jag textdialogen på ett positivt sätt och jag finner mig småle och skratta precis lika mycket, om inte mer, den här gången. Den opportunistiske officeraren Dunby är ett bra exempel på en karaktär jag uppskattar långt mycket mer när jag slipper lyssna på hans överspelade stämma och istället kan flina åt hur bisarra krav han ställer på mig och alltid ser till att det ser ut som om han själv är hjärnan bakom varje lyckat uppdrag.

Överlag finner jag mig faktiskt njuta en aning mer av The Chase Begins än jag gjorde med Wii U-spelet. Att ha kartan nere på andra skärmen är praktiskt och nästan alla uppdrag har en längd som passar det bärbara formatet oerhört väl.

Den öppna strukturen ställer jag mig fortfarande en aning tveksam till, sidoaktiviteterna är inte jätteintressanta och där jag i tidigare spel snabbt kunde börja om när jag trillade ner någonstans får jag nu snällt göra om plattformsmomenten igen.

Även andra problem som fanns i första spelet återkommer i The Chase Begins, laddningstiderna är ofta irriterande långa och bilkörningen är oprecis och sladdrig. Om TT Games har tänkt fortsätta med det här upplägget i framtida Lego-spel hoppas jag de ser över dessa brister ordentligt.

Som tur är har även de flesta positiva egenskaperna hängt med ner i det bärbara spelet. Vad som vid första anblick kan kännas som överdrivet enkla spelmoment vävs sakta men säkert samman till en högst njutbar spelupplevelse som drivs framåt i ett raskt och skönt tempo, alltsammans tjusigt förpackat med mycket charm och humor.

Summa summarum måste jag ändå rekommendera det här till de flesta som uppskattat tidigare Lego-titlar. Även om det inte är TT Games bästa är det fortfarande ett väldigt lättsamt och underhållande spel, speciellt för den lite yngre publiken.

7 / 10

Recension: Lego City Undercover: The Chase Begins Joakim Håkansson Många legobitar i fickan 2013-05-08T11:00:00+02:00 7 10

Kommentarer

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!