Eurogamer.se

Recension: Pinball FX 2

Kulorna rullar in på Steam

Zen Studios Pinball FX 2 finns redan på nästan varenda plattform du kan tänka dig, men tro det eller ej är det först nu som spelet dykt upp i fullfjädrad PC-version på Steam.

Redan i sitt andra försök lyckades studion i mina och många andras ögon skapa en av de bästa digitala flippertolkningarna någonsin, och med tiden har de bara befäst sin position ytterligare genom att fortsätta släppa bättre och bättre bord.

Fysiken på kulan och borden är i det närmaste oöverträffad och spelet har en väldigt detaljrik och tjusig design utan att det blir så mycket att det stör spelbarheten. Möjligheterna att spela turneringar över internet eller utmana vänner hemma i soffan ger ytterligare mervärde och jag uppskattar även upplägget med en gratis plattform där jag själv väljer vilka bord jag vill köpa.

Glädjande nog finns näst intill alla släppta bord tillgängliga ifrån dag ett på Steam, med undantag för de omgjorda borden ifrån första Pinball FX. Förlusten av dessa är dock inte särskilt stor då det egentligen bara är bordet Agent som kommer i närheten av den standard de nyare borden har.

Prissättningen på drygt 90 kronor (€9.99) per samling, med 3-4 bord i vardera, känns helt okej. Om jag skulle önska något är det kanske att utgivarna varit så generösa att jag även fått koder till mobilversionerna på köpet när jag köper ett paket.

Några direkta nyheter finns egentligen inte i Steam-utgåvan av denna förträffliga flippersimulator, menyer och gränssnitt ser lite annorlunda ut och även om förändringarna faktiskt är till det sämre är det inte något som är tillräckligt för att påverka helhetsintrycket.

De paket som går att köpa håller en genomgående hög kvalitet, även om det finns några tydliga toppar ibland dem. Marvel Pinball Avengers Chronicles (9/10) och Star Wars Pinball (8/10) är paket som sticker ut lite extra och innehåller otroligt varierade och händelserika flippertolkningar av sina inspirationskällor, övriga paket är inte långt efter och valet kan egentligen mest baseras på vad jag gillar för teman.

Det som gör att jag tycker extra mycket om de två nämnda paketen är att de innehåller lite mer urflippade element och saker som aldrig hade gått att göra i ett fysiskt flipperspel. Just där har vi väl egentligen mitt enda problem med Zen Studios tolkning, det är lite för mycket simulator och lite för lite lekfullhet och tokerier för min smak ibland.

Hur som helst är det här en precis lika roande och gedigen utgåva av Pinball FX 2 som tidigare och jag rekommenderar det lika varmt nu som då.

8 / 10

Recension: Pinball FX 2 Joakim Håkansson Kulorna rullar in på Steam 2013-05-23T18:00:00+02:00 8 10

Kommentarer

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!