Eurogamer.se

Recension: Fuse

Visar var proppskåpet ska stå?

Insomniac Games är tillbaka med ett nytt spel, som är deras första satsning på en helt ny spelserie sedan Resistance: Fall of Man släpptes i samband med PlayStation 3-lanseringen. Den nya titeln Fuse är dessutom det första spelet från studion som släpps till något annat format än just PlayStation. Är denna samarbetsbaserade actionrökare värd din uppmärksamhet eller borde du låta stubinen brinna ut?

3

Fyra riktiga stereotyper?

Fuse handlar om Overstrike 9, en grupp specialsoldater som kämpar för att stoppa den onda organisationen Raven. De fyra medlemmarna i gruppen, Dalton Brooks, Naya Deveraux, Izzy Sinclair och Jacob Kimble är alla vitt skilda individer som ändå lyckas komplettera varandra med olika egenskaper.

Tyvärr får dessa individer och deras karaktärsdrag inte speciellt mycket utrymme i Fuse, då spelets handling är så tunn att den skulle kunna få plats på ett häftstift. Namnet "Fuse" hänvisar dock till ett mycket kraftfullt ämne som driver hjältarnas olika vapen och som Raven mer än gärna vill få tag på.

I sin kamp mot Raven får våra hjältar som tur är snabbt tag på fyra speciella vapen, som alltså drivs av Fuse och som hjälper till rejält i kampen mot Raven. Under min tid med spelet fokuserade jag mest på att spela som Naya, vars Fuse-vapen är ett maskingevär som efter ett par sekunders frekvent skjutande gör att mina fiender löses upp i ett svart hål, som sedan skickar iväg en tryckvåg som knockar andra fiender i närheten.

De andra karaktärernas vapen innefattar bland annat en pistol som kan generera en stor sköld samt ett högteknologiskt armborst. Eftersom det är just Insomniac som ligger bakom spelet så hoppades jag på förhand att dessa spektakulära vapen skulle vara höjdpunkten med Fuse. Studion har sedan långt tillbaka etablerat sig som mästarna av kreativa vapen med både Resistance-spelen och Ratchet & Clank-serien.

"Spelets handling är så tunn att den skulle kunna få plats på ett häftstift."

Fuse är full-propp-at med action...

Därför måste jag sorgligt nog avslöja att vapnen är något av en besvikelse. För det första finns det enbart fyra Fuse-vapen, en för varje karaktär, och för det andra är de inte jättespännande att använda. Visst, de gör mer skada än de övriga vapnen i spelet, men kreativiteten sträcker sig inte längre än så, vilket är väldigt tråkigt.

Som tur är finns det gott om andra goda egenskaper med Fuse. Faktum är att spelet är en riktigt kompetent, samarbetsbaserad skjutare som dessutom är väldigt rolig att spela. Kontrollerna är smidiga och responsiva, grafiken är väl godkänd, och äventyret bjuder dessutom på en rejäl utmaning.

Kommentarer (1)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!