Eurogamer.se

Välkommen till Eurogamer Sverige

Efter ett års dvala öppnar Eurogamer Sverige upp igen, och denna gången med ny redaktion och en fräsch inriktning.

Välkommen kära läsare, för idag startar ett nytt kapitel i svensk speljournalistisk historia. I januari förra året slog Eurogamer Sverige igen och Jonas Aronsson med redaktion tackade för sig. Nu, drygt 1 år senare, öppnas sajten igen med ny redaktion och en helt färsk inriktning. Och jag kunde inte ha varit stoltare.

Danska sajten, som de facto är en succé så väl kommersiellt som redaktionellt, kändes som den självklara partnern.

Idén tog fart redan i vintras. Jag och min kära redaktionschef Robin Stjernberg slog våra kloka skallar ihop och kontaktade chefen på Eurogamer Danmark. Danska sajten, som de facto är en succé så väl kommersiellt som redaktionellt, kändes som den självklara partnern i inte bara en nystart av svenska sajten som du just nu läser, utan även för ett nordiskt samarbete.

Samtal började, idéer delades och sakta men säkert skapades en redaktionell vision. I dag finns nämligen ingen riktig mainstreamsajt med inriktning på spel, och våra närmaste konkurrenter har gjort samma sak i nästan 15 år. Därför behövs något nytt, modern och fräscht. Någon som vågar utmana konventioner, vinna ny mark och hitta hem till så väl den inbitna spelpubliken som de som faktiskt inte ens spelar särskilt mycket idag.

Eurogamer Sverige kommer satsa på att underhålla, informera och locka till skratt. Vi räds inte att sprida våra åsikter, så väl i nyheter som i featurematerial. Och vi kommer att vara mer personliga än någon annan svensk spelsajt. Vårt mål är att du inte ens ska behöva läsa skribentens byline för att förstå vem det är som komponerat en viss text. Först då är vi hemma.

Nu på lanseringsdagen bjuder vi på en uppsjö texter av varierat slag - krönikor, förtittar, recensioner och så klart nyhetsnotiser. Vi vill gärna att du klickar dig runt, läser och bildar en uppfattning om vår redaktion. Och att du tar en titt på vår redaktionssida.

Jag önskar dig varmt välkommen till Eurogamer Sverige. Jag hoppas att du kommer att trivas.

Kommentarer (9)

Skapa ett konto

ELLER