Eurogamer.se

Andréas krönika #2: Ge mig norrsken

Eurogamers chefredaktör saknar vintrarna i Piteå och efterfrågar mer norrsken i spelens värld.

När jag på högskolan i Piteå tog mina första stapplande steg mot en journalistik karriär var norrsken ett hett ämne bland oss studenter från södern. Född i Skåne, uppväxt i samma län, var detta lika exotiskt som renkött och ryssvintrar med 30 minusgrader.

Jag minns än idag den där första vintern då jag fick uppleva ljusspektaklet. Lätt berusade på jästa drycker skrålade jag och mina klasskamrater och saluterade. Det var på riktigt det häftigaste jag någonsin upplevt, 19 år och naiv som jag var, och jag blev därför häromdagen fylld av nostalgiska känslor när nyhetsmedia basunerade ut att även vi som bor under polcirkeln skulle få ta del av det.

Men så klart missade jag det. Om det beror på att jag sov för länge eller det faktum att Göteborg ständigt så här års är täckt av tjocka moln låter jag vara osagt, men likväl väckte det saknad.

2

Spelens värld är som bekant en plats där vi alla kan fly verkligheten, slåss som urstarka hjältar och dräpa monster. Något jag saknar i spelvärlden är dock norrsken. Jag kan så här på förhand inte komma på ett enda spel jag senaste åren spelat som faktiskt haft en touch av ljusskenet från norr.

Därför sträcker jag ut en hand till all världens utvecklare - ge mig ett spel med norrsken. Ge mig bryska vintrar, galopperande renar och två meter snö. Det spelar liksom ingen roll vilken genre det är - skjutare, rollspel, vrålsvåra indiespel eller plattformsspel - bara det finns med och renderat i smaskig next gen-grafik. Jag kommer att spela, älska och spela lite till. För om det är något som väcker starka känslor hos undertecknad så är det just nostalgiska vibbar från norrbotten. Se så, kom igen.

Tycker du att jag är helt fel ute och vet ett spel som innehåller norrsken? Dra en kommentar nedan och tipsa mig.

Kommentarer

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!