Eurogamer.se

Jag kommer alltid hem till slut

Susanne skriver om minnen från andra världar.

Ibland när jag sitter och dagdrömmer kan jag komma på mig själv med att minnas stunder och kanske framförallt platser. Hur isen sjunger en riktigt kall natt när norrskenet spelar över himlen, hur gräs som trampats av tusentals orienterarfötter luktar eller hur häftig himlen över Outland var när vi först klev genom The Dark Portal.

Minnen från verkligheten blandas med minnen från spel, och då främst från World of Warcraft. Miljöerna är långt i från verklighetstrogna men trots det så finns de där, inblandade mellan den riktiga världens många mentala vykort.

1

Minnesvärd miljö med månar

Även om jag haft ett konto i närmare nio år så har jag inte spelat så länge - det går upp och ner som med de flesta av mina intressen. Ren självbevarelsedrift eftersom jag annars skulle behöva Hermiones tidvändare för att hinna läsa, spela, sticka, skriva och alla andra intressen som fångar mig. Jag kan vara borta i månader och inte ha minsta lust att flyga över slätterna och sucka åt Barrens-chatten. Men så, plötsligt, dyker det upp ett minne som får mig att längta och så är jag snart där igen på min bronsdrake.

Jag är rätt säker på att jag inte är ensam om det här och det säger något om hur bra Blizzard lyckats med sitt spel tycker jag. Det är inte det snyggaste spelet eller ens det med bäst berättelse men världen och människorna i den, både riktiga människor och karaktärerna, är tillräckligt för att Azeroth ska ha en permanent plats i mitt hjärta. Jag är väldigt glad att det än så länge inte verkar som att det kommer något World of Warcraft 2 utan att det i stället filas och fixas på det som redan finns. För det skulle inte bli samma sak en andra gång. I alla fall inte för mig.

2

Brölande bronsdrake

Just nu så har jag en paus igen, mina karaktärer ligger i dvala medan jag är och leker i andra världar. Men jag vet att de finns där när pendeln svänger tillbaka igen, de är redo att ta vid där vi slutade och tillsammans hoppas jag att vi kommer skapa minnen i många år till.

Kommentarer (2)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!