Eurogamer.se

Dags att rädda världen i åtta bitar

Nytt retrospel från Göteborg på gång!

Längtar du som jag ibland tillbaka till den pixliga tiden? När spel inte gav alla svaren utan spelaren fick använda fantasin för att fylla i resten. I så fall kommer goda nyheter från Göteborg! Enligt ett pressmeddelande så kommer spelet Alwa's Awakening att se ut och spelas som ett gammalt 8-bitarsspel men på moderna plattformar.

Alwa i titeln är landet som huvudkaraktären Zoe ska befria från ett än så länge odefinierat hot. Zoe är en vanlig tjej som gillar att spela tv-spel. Efter att ha somnat framför sitt favoritspel så vaknar hon plötsligt inuti det och landet Alwa. För att kunna rädda världen så får hon tillgång till magi som kanaliseras genom magiska stavar för att både kunna slåss mot fiender och lösa kluriga gåtor. Allt till ett nyskrivet chipmusik-soundtrack av Robert Kreese.

1

Definitiv doft av dåtidens dödsföraktande dungeons.

Inspirationen kommer dels från klassiker som Battle of Olympus och Solstice men också från andra moderna hyllningar till genren som Trine och Battle Kid. Personerna bakom är stora retrospelsfantaster så förhoppningsvis kommer det också synas i resultatet.

Än så länge ser Alwa's Awakening lovande ut och om spelmekaniken ger mer flyt än frustration så kan det blir en trevlig resa tillbaka till när världen var i 8-bitar. Det är tidigt i utvecklingsfasen men planen är att visa upp Alwa's Awakening på Retrospelsmässan i Göteborg den 16 maj. Vilken form spelet är i då är ännu osagt men på hemsidan och på twitter går det att följa utvecklingen.

Kommentarer

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!