Eurogamer.se

Andréas krönika #6: Om Jonas Pettersson

Det sker lite ändringar på redaktionen och Andréas berättar om vad som sker, rent praktiskt.

Jonas Pettersson har alltid varit speciell. Han är från Värmland, så långt vet vi, men exakt vilken ort vägrar han att säga. Varje gång frågan tas upp tystnar Jonas och går iväg, drar igen dörren och är borta i 12 timmar. När han väl är tillbaka är det ingen som vågar säga något. Inte ens Adam, trots att han älskar Nickelback.

Pettersson är även en slipad skribent som älskar att förkovra sig i nyheter. Han vet mest om allt, är alltid först och skriver som en maskin. Hans dasslocksliknande händer slår sönder tangentborden på löpande band som just nu redaktionens största utgift efter Robin Stjernbergs extrema snusintag.

Att störa Jonas i vad han kallar "den kreativa fasen" är kort sagt synonymt med självmord. Om han inte ger dig ett kokt stryk med monsternävarna så kommer han garanterat att skälla ut dig så att saliven yr. Detta komplett på den grövsta värmländskan jag personligen fått uppleva.

Men Jonas är inte bara redaktionens arbetsmyra, han är även otroligt kompetent, snabb och engagerad. Det är få saker Jonas inte behärskar och förutom att vara en av mina käraste kollegor, så är han även en nära vän.

Därför är det en ära att idag officiellt meddela att Jonas gått upp en level och erövrat titeln som redaktionens assisterande redaktör. Från och med idag agerar han miniboss på kontoret och skrämmer slag på alla som maskar, dricker för mycket kaffe eller surfar runt på Youtube.

Jag ser fram emot att få jobba tillsammans med Jonas i hans nya roll, och jag hoppas att du som skribent gillar hans arbete precis lika mycket som jag gör.

Trevlig helg!

Kommentarer (1)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!