Eurogamer.se

Satoru Iwata är död

Nintendopresidenten blev 55 år gammal

1

Satoru Iwata med Nintendo 3DS

Idag möttes vi av det oerhört tråkiga beskedet att Nintendos president Satoru Iwata har avlidit vid en ålder av 55 år. Iwata missade förra årets E3-mässa (han missade årets mässa också) då han var tvungen att operera bort en tumör i gallgången. Efter en tid fick vi beskedet att han återhämtat sig bra och vi trodde att allt var frid och fröjd men tydligen hade tumören kommit tillbaks och idag fick vi beskedet att han, den 11 juli, hade förlorat kampen mot cancern. Så här säger Nintendo i ett kort uttalande:

"Nintendo Co., Ltd. deeply regrets to announce that President Satoru Iwata passed away on July 11, 2015 due to a bile duct growth."

Satoru Iwata hade en lång karriär hos Nintendo. Han började först att jobba som programmerare på den Nintendoägda spelstudion HAL där han bland annat var inblandade i utvecklingen av Balloon Fight och EarthBound. 2002 tog han över som president över Nintendo efter dåvarande Hiroshi Yamauchi.

Jag kände såklart inte Satoru Iwata personligen men jag är ändå väldigt ledsen över det inträffande. Jag gillade Iwata väldigt mycket och trots att han ibland kunde kännas lite stel i Nintendo Direct-sändningarna så fanns det alltid en liten glimt av humor och mycket personlighet bakom den stela kostymen. Jag kommer sakna honom mycket.

Kommentarer

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!