Eurogamer.se

Half-Life 3 kommer aldrig att släppas

Ännu ett dåligt tecken.

Att Half-Life 3 är ett av de mest efterlängtade spelen någonsin har väl inte undgått någon. Ibland har tecken på spelet dyker upp, ibland rykten om att spelet inte alls kommer.

Senast i raden är Youtube-kanalen The Know som sägs fått veta via en anonym källa att Valve inte har någon planer på att utveckla spelet. Vidare skvallrar källan om att handlingen är spikad och manuset klart, men längre än så kommer vi inte att komma. Utvecklingsteamet till dagens datum ska även bestå av ynka tio personer. Jämfört med laget som jobbade med projektet år 2009, där mankraften var 100 personer, så är det otroligt lite. Istället ska personer har dirigerats om till att jobba med Dota 2 och Counter-Strike: Global Offensive.

Valve verkar kort sagt inte alls vara sugna på att släppa Half-Life 3. Och med tanke på hur mycket pengar de drar in på Steam, Dota 2 och Team Fortress är det väl förståeligt ur ett marknadsekonomiskt perspektiv.

I övrigt säger källan att Valve är rädd för den massiva hype som växt upp kring Half-Life 3. Fansen har för stora förhoppningar helt enkelt och Valve misstänker att företaget skulle skadas ifall man inte skulle kunna leva upp till dem. Valve har tidigare följ den hatvåg som drabbade Bioware efter Mass Effect 3 år 2012 och har helt enkelt kommit fram till beslutet att det inte är värt det.

Källan bakom all denna information ska tydligen ha sagt följande till The Know:

"If Half-Life 3 came with a free blowjob included with every purchase, gamers would bitch that they didn't cup the balls properly."

Är detta spiken i kistan för Half-Life 3? Troligtvis inte. Fler rykten är att vänta. Spana in videoklippet nedan:

Kommentarer

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!