Eurogamer.se

Pokémon GO kommer till android och ios

Fĺnga Pokémon ute i riktiga världen

Har du drömt om att hitta Pokémon ute i vida världen? Vilken dum frĺga egentligen. Klart du har. Tydligen har Nintendo och Pokémon Game Company förstĺtt det ocksĺ och har i samarbete med Niantic Labs tagit fram ett spel till Android och Ios som ska komma ut 2016. Nintendo har med andra ord tagit tummen ur och gör nu verklighet av deras löfte att producera mobilspel.

Pokémon GO, som spelet heter, kommer vara ett GPS-baserat spel där mobiltelefonen kommer känna av ifall det finns Pokémons i närheten av där du befinner dig. Du fĺngar sedan Pokémon, byter dem med varandra och använder de i strider. Allt verkar fungera ungefär som i originalspelen pĺ sĺ vis. Dessutom sĺ verkar det som om olika events tillsammans med andra användare kan komma att inträffa.

wrist

Nintendo själva säger att man i och med den här appen vill fĺ människor att röra pĺ sig mer, vilket inte är första gĺngen när det gäller ett Pokémonspel. Pokémon Soul Silver och Heart Gold använde sig av en stegräknare som tränade dina Pokémon medan du gick och gav dig smĺ belöningar när du var klar.

För de som verkligen vill bli den bästa sĺ kommer det finnas tillbehör att köpa till i form av Pokémon GO Plus, vilket är en fysisk armbandspryl som man sätter fast pĺ armen. Den kommer att använda sig av bluetooth och kommer att vibrera och lysa när en Pokémon är nära.

Kommentarer

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!