Eurogamer.se

Fem instrument vi vill ha i Rock Band

Gitarr och trummor är gammalt - ge oss nåt nytt!

Här om dagen släpptes Rock Band 4, och även om vi med glädje ser framemot att återigen få lira gitarr, bas och trummor så kan vi inte låta bli att känna att nånting fattas. Kalla oss reaktionära men det finns nånting med den klassiska intstrumentkvartetten som känns en smula förlegad, och med det i åtanke har vi knåpat ihop en lista på de instrument vi tror kan tillföra en helt ny dimension till det klassiska partyspelet.

2

Så här spelar man väl munharpa, eller? Vi är förvirrade.

Munharpa

Munharpan, en gång i tiden känd som Medeltidens hetaste trend, är ett instrument som sorgligt nog fallit i glömska under de senaste århundradena. Hur det kan komma sig har vi ingen aning om, men vi vet i alla fall att den hade platsat alldeles utmärkt i Rock Band. Tänk Nordman, hovmusik och Crookers så är du hemma. Och kom igen, låter det inte himla mysigt att dela med sig av en plastbit man har i munnen?

Saxofon

För att vara världens kanske sexigaste instrument är saxofonen sorgligt underrepresenterad i tv-spel. Vi vill se en ändring på det, och det med detsamma. Epic Sax Guy, Lisa Simpson och Captain Beefheart är ju onekligen bevis på saxofonens storhet, och precis som att vi älskar att få blåsor på händerna av plastgitarrsspelande så hade vi älskat att tömma våra salivförråd i ett plastblåsinstrument. Make it happen!

3

Mannen, myten, legenden. På redaktionen kysser Jonas affischen på Sax Guy varje morgon.

Orgel

Vissa menar att orgeln är dömd att för evigt vara förpassad till landets alla kyrkor, men de människorna har helt fel. Visst, en orgel tar upp en jäkla massa plats och visst, den är dömd att reta sönder åtminstone en granne, men instrumentets nackdelar kompenseras ändå av dess fördelar. Inte nog med att man kan låtsas vara Ganondorf när man spelar det, även andra skurkar som Davy Jones från Pirates of the Caribbean och Gruntilda från Banjo & Kazooie är fritt fram att efterlikna. Naturligtvis kräver instrumentet ett visst mått av ondska från användaren, men vi har ju alla en antagonist inom oss som bara längtar ut så det är ju knappast ett problem.

Luftgitarr

Det mest självklara instrumentet av dem alla, på många sätt. Guitar Hero fattade vinken redan 2008 när de lanserade den smått legendariska Air Guitar Rocker, och det är hög tid att Rock Band tar efter. Världen behöver fler luftgitarrslegendarer, trots allt, för om det är nånting som är en bristvara här i världen så är det folk som tror att de kan spela gitarr fast de egentligen inte kan. Och kom igen, vad ska ni annars använda er Kinect till?

1

Vem vill liksom inte vara så här jäkla cool?!

Blockflöjt

Det mest genialiska med valet av det här instrumentet är inte dess resevänliga storlek, och inte heller det faktum att det riktiga instrumentet redan är gjort av plast, utan för att hela svenska folket redan vet hur man spelar det. Efter att ha pinats och plågats att lära sig det under musikklasserna i lågstadiet är alla potentiella världsmästare i blockflöjt redan, vilket innebär att inlärningskurvan för instrumentets tolkning i Rock Band skulle vara obefintlig. Och tänk er själva, hur magiskt att det inte varit att spela Blinka Lilla Stjärna med dina vänner? Det säljer ju sig självt, nästan!

Kommentarer

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!