Eurogamer.se

Vandra runt som konstnär i supervackra Eastshade

Lös quests genom att måla målningar åt ortsbefolkningen.

Personligen är jag svag för sådant som bryter mot den etablerade normen och gillar således när spelskapare försöker sig på nya grepp. FPS-spel har till exempel sett mer eller mindre likadana ut sedan Doom kom ut, och trots att det nya spelet ser riktigt episkt ut, är det väldigt roligt när vi får se lite mer lekfulla titlar.

Ett sådant är det kommande utforskarspelet Eastshade, utvecklat av indiestudion med samma namn, där vi får axla rollen som en konstnär. I en trailer till spelet får vi se spelaren vandra och måla tavlor i en magiskt vacker övärld och enligt skaparna är just målandet själva kärnan i gameplay-mekaniken. Genom att du ger dina verk till befolkningen får du items i utbyte och du får också ta del av hemligheter som kan hälpa dig att lösa öns mysterier. De saker vi får är sådana som låter oss hitta bortglömda platser. Exakt vad dessa är vet jag inte men man kan väl tänka sig att det rör sig om klättringsutrustning och så vidare.

flod

Utvecklingsteamet består av endast tre personer och leds av Danny Weinbaum som tidigare jobbat som 3D-artist på AAA-titlar. Såhär skriver de själva om spelet:

"You are a traveling painter, exploring the island of Eastshade. Capture the world on canvas using your artist's easel. Talk to the inhabitants to learn about their lives. Make friends and help those in need. Discover mysteries and uncover secrets about the land. Surmount natural impasses to reach forgotten places. Experience how your actions impact the world around you."

tent

Denna titel är Eastshade Studios första och kommer att släppas till PC. Spana in dess härlighet i trailern nedan.

Kommentarer

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!