Eurogamer.se

Följ Eurogamer.se på Närcon Vinter 2016!

Med packade väskor slänger sig Gabriel iväg till Närcon Vinter 2016.

En snabbt växande del inom spelvärlden är cosplay. Där väljer man en karaktär från valfri populärkultur, skapar karaktärens dräkt och visar den på event kallade konvent. I Sverige har vi en stor och blomstrande cosplaykultur och stora konvent som Comic-Con och Närcon.

babbel

Så här kommer Gabriel springa runt på eventet!

Till helgen går Närcon Vinter 2016, ett av nordens största konvent, av stapeln i SAAB arena i Linköping. Vår skribent och cosplayfantast Gabriel Eriksson Sahlin (undertecknad) kommer vara på plats och liveblogga både på facebook och här på hemsidan. Det kommer bloggas om allt från fantastiska hantverk till backstageblickar från cosplaytävlingen och SM i Cosplay som sänds live på SVT Play och SVT24 på lördag den 13 februari 20:30 respektive 21:00.

2015/articles//a/1/8/1/0/4/3/3/eurogamer-bpf6l7.jpg

Vi kommer även göra intervjuer med stora nordiska cosplayare, exempelvis Stickweeds Crafting and Cosplay aka Fabian Kjæer-Thomsen som arbetar framförallt med metall, och lägga upp fabulösa bilder på hemsidan. Så häng med Eurogamer.se i detta stora äventyr på facebook, här på hemsidan och, endast denna helg, på SVT.

Sandro and darksouls

Stickweeds Crafting and Cosplay från Danmark i full mundering!

Credit:

Dorian Pavus: Dragon Age Inquisition

Cosplayare: Gabriel Eriksson Sahlin Babbel Cosplay

Fotograf: Felix Malik Petersson

Dark souls och Sandro: Heroes of Might and Magic VI

Cosplayare: Fabian Kjæer-Thomsen Stickweeds Crafting and Cosplay

Fotograf, Dark souls: Rojano Photo

Fotograf, Sandro: Modelphoto.dk

Kommentarer

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!