Eurogamer.se

New Game +: Min vän Björne

Om vänskapen mellan en grottmänniska och en brunbjörn.

Just nu kretsar mitt liv kring Far Cry Primal. Allt annat känns oviktig, ointressant och bara... grått. The Division lockar inte det minsta och The Legend of Zelda: Twilight Princess får vänta trots min hype för bara några månader sedan.

I Far Cry Primal får jag vara mig själv. Sociala medier ligger tusentals år bort, modet sträcker sig som mest till ett flashigt höftskynke och storstadsstressen är inte mer än en samling bybor och på sin höjd fem tält.

Nu tänker många av er säkert "Men duh! Far Cry Primal är inte superduperolikt Far Cry 4! Det är ju faktiskt samma karta!"

Nå, allt det där spelar faktiskt ingen roll, för i Far Cry Primal har en viktig feature som spöar allt som serien tidigare bjudit på - nämligen möjligheten att tämja djur.

Jag dör ofta i Far Cry Primal. Om det inte är en flock vargar som äter upp mig om natten, så är det en ilsken mammut som stampar ihjäl mig. Även björnarna, trots att jag alltid går enorma cirklar runt dem, tycks hysa agg mot mitt alter ego i stenåldersvärlden. Men häromdagen hände något alldeles särskilt som höjde spelets intressefaktor flera steg.

Jag har numera en tam brunbjörn.

Jag och Björne (Ja, låt oss kalla honom det) träffades tidigare i veckan vid en flod. Jag var på jakt efter sällsynt vass och Björne, han lufsade mest runt och var sådär ståtlig som endast en brunbjörn i sina bästa dagar kan vara. Vi fick ögonkontakt, han blev kränkt. Björne rusade mot mig med tväröppet gap och mord i sinnet. Jag fick panik.

2015/articles//a/1/8/1/7/2/4/3/eurogamer-isb8sv.jpg

Björne ser inte ut så här i spelet, även om det är nära inpå.

(Bildcredz: Grandfive.com)

Men en stek och flera adrenalinkickar senare är vi numera bästa vänner.

Björne följer mig troget överallt. Han dödar Udam-krigare åt mig och han försvarar mig när vargarna kommer om natten. Han brummar glatt medan vi springer, sida vid sida, över Oros öppna fält. Och även om Björne inte är lika stark som en grottbjörn, nej faktiskt långt ifrån, så är han just nu min bästa vän i Far Cry Primal.

Om det är något du ska skaffa i Far Cry Primal så är det en brunbjörn. Inget kommer att vara sig likt och alla andra spel, ja de får vänta.

Kommentarer (2)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!